SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


Evenemangsarkiv

ÅRSMÖTE OCH SOMMARAVSLUTNING

 

Den 28 maj höll ÖC sitt årsmöte på kansliet i Stockholm, då ordförande Olov Hyllienmark avtackades för sina engagerade år. Efter det mycket välbesökta årsmötet bjöds ÖC-medlemmarna på en föreläsning av Bonnierförläggaren Johanna Haegerström, som berättade om sitt arbete med översatta texter. Stort tack till alla som kom och hoppas att ni får en riktigt bra sommar!

 

 

Verksamhetsledare Laura Mendez Edkvist och avgående ordförande Olov Hyllienmark.

Foto: Peter Samuelsson.

 

 

 

Johanna Haegerström, förläggare för utländsk litteratur på Albert Bonniers Förlag.

 

 

 

 

ATT ÖVERSÄTTA TILLSAMMANS

 

Den 15 maj arrangerade ÖC ett samtal kring att översätta tillsammans på Kulturhuset i Stockholm, med författarna Helena Boberg och Ann-Marie Tung Hermelin, som tillsammans har översatt "Jag, Unica" av danska Kirstine Reffstrup. Samtalsledare var Sara Abdollahi, kulturskribent som driver podden Hysteria.

 

 

Sara Abdollahi, Helena Boberg och Ann-Marie Tung Hermelin.

Foto: Anna Lindberg.

 

 

 

 

FÖRLAGSKLUBBEN PÅ BESÖK HOS ÖC

 

Tisdagen den 24 april välkomnade vi Förlagsklubbens medlemmar till en kväll då vi både informerade om vår verksamhet och bjöd på ett samtal med Ferrante-översättaren Johanna Hedenberg. Evenemanget var välbesökt och mycket uppskattat - fler samarbeten kommer framöver!

 

 

Johanna Hedenberg, översättare, i samtal med Laura Mendez Edkvist, verksamhetsledare för ÖC.

 

 

 

Besökarna från Förlagsklubben var en engagerad publik.

 

ÖC på Instagram

Följ Översättarcentrum på Instagram! Där får du veta mer om hur det är att vara litterär översättare under hashtaggarna #översättarensvardag och #översättarensskrivbord