SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


Evenemangsarkiv

 

 

Glöggkväll med Olga Tokarczuks översättare Jan Henrik Swahn

 

Översättarcentrums årliga glöggkväll hölls den 2 december 2019 och gästades av ingen mindre än Jan Henrik Swahn, som har översatt ett flertal av Nobelpristagaren Olga Tokarczuks böcker. Publiken bjöds på intressanta tankar kring översättningens sköna konst och Tokarczuks författarskap i ett samtal med ÖC:s kommunikatör Anna Lindberg. Dessutom fanns det möjlighet att bekanta sig med ÖC:s nya verksamhetsledare Daniel Gustafsson.

 

 

 

 

 

Från ÖC-nytt till Med andra ord

 

I samband med Bokmässan 2019 publicerades det hundrade numret av Med andra ord – Sveriges enda tidskrift om litterär översättning. Temat för jubileumsnumret var förvandlingar. I Rum för översättning möttes Med andra ords första redaktör Thomas Grundberg och nuvarande redaktionsrådsmedlemmen Alva Dahl i ett samtal om tidskriftens och översättaryrkets förvandlingar. Översättaren och författaren Johan Nilsson ledde publiken genom historieskrivningen.

 

Samtalet hölls i Rum för översättning på Bokmässan i Göteborg den 27 september 2019.

Följ oss på Facebook!

Du vet väl att Översättarcentrum också har en sida på Facebook där vi kommunicerar med omvärlden och lägger ut information för alla som är intresserade av litterär översättning. Klicka på länken nedan för att komma till sidan.