SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


ÅRSMÖTE OCH JUBILEUMSFIRANDE

 

Den 27 maj höll ÖC sitt årsmöte på kansliet i Stockholm och passade samtidigt på att fira 40-årsjubileum. Efter det välbesökta årsmötet bjöds ÖC-medlemmarna på tårta och bubbel samt musikunderhållning av översättarna Eva-Tea Lundberg och Erik MacQueen. Stort tack till alla som kom och hoppas att ni får en riktigt bra sommar!

 

 

 

Översättarcentrums verksamhetschef Laura Mendez Edkvist.

 

 

 

Kristina Ekelund från valberedningen under årsmötet.

 

 

 

Den maffiga jubileumstårtan levde upp till förväntningarna.

 

 

 

Publiken lyssnade andäktigt när Eva-Tea Lundberg spelade valthorn.

 

 

 

INFORMATIONSTRÄFF MED ALIS

 

Måndagen den 29 april hade Översättarcentrum besök av Helen Asker (verksamhetschef) och Eduard Pröckl (ordförande) från ALIS. De presenterade sin verksamhet och därefter hölls en uppdskattad frågestund.

 

 

Eduard Pröckl och Helen Asker från ALIS.

 

 

TVÅ SEMINARIER PÅ LITTFEST

 

Översättarcentrum arrangerade två välbesökta seminarier på Littfest i Umeå (14-16 mars 2019): Fantasy i nya tolk(ie)ngar och Syriska erfarenheter på svenska.

 

 

Erik Andersson, Lena Jonsson och John Swedenmark (moderator) diskuterade fantasyöversättning med utgångspunkt i Tolkien och LeGuin.

 

 

 

Khaled Alesmael, författare till "Selamlik", och Olav Fumarola Unsgaard (moderator) samtalade om boken med översättaren Anna Jansson (nästa bild).

 

ÖC på Instagram

Följ Översättarcentrum på Instagram! Där får du veta mer om hur det är att vara litterär översättare och vad som händer i branschen.