SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


  • Bli medlem
  • Intressemedlemskap
  • Vad får jag?
  • Stadgar
  • Logga in
Hur blir jag medlem?
Personer som översatt minst ett fack- eller skönlitterärt verk till eller från svenska utgivet på ett etablerat förlag kan ansöka om medlemskap utan krav på kvalitetsgranskning.

 

Personer som ej översatt och utgivit en hel bok, men som översatt andra slags litterära texter, exempelvis tidskriftsartiklar, antologikapitel, noveller och essäer, motsvarande minst hundra boksidor, kan ansöka om medlemskap.

 

Om du uppfyller nämnda krav skickar du ett mejl till uppdrag@oversattarcentrum.se eller ringer till vår uppdragsförmedlare på telefon 08-556 048 41 och anmäler ditt intresse. Uppge minst en översatt och utgiven boktitel för varje språkkombination samt din postadress.

 

Medlemsavgiften är 300 kr per år. Det första året tillkommer en inträdesavgift på 300 kr (gäller inte dig som redan är medlem i Sveriges Författarförbund).

 

Här kan du ladda ned ett bokmärke med info om ÖC för dig som vill bli medlem.

 
Följ oss på Facebook!

Du vet väl att Översättarcentrum också har en sida på Facebook där vi lägger ut information för alla som är intresserade av litterär översättning. Klicka på länken nedan för att komma till sidan.