SÖK ÖVERSÄTTARE
Fritext
Översätter från
till


NORNE

Översättarcentrum ingår i det nordiska nätverket NORNE. Det är en treårig seminarieverksamhet som bedriver kompetensuppbyggnad, erfarenhetsutbyte och gemensamt lärande för de deltagande översättarorganisationerna med avseende på upphovsrättsfrågor, organisationsbyggande och marknadsföring och profilering. I nätverket ingår även Dansk Oversætterforbund (Danmark), Finlands översättar- och tolkförbund (Finland), Norsk Oversetterforening (Norge), Sveriges Författarförbund, Översättarsektionen (Sverige) ochThe Icelandic Association of Translators and Interpreters (Island).

AKTUELLT
2019-09-11
Intervjuer pågår

ÖC:s nuvarande verksamhetsledare Laura Mendez Edkvist avslutar sin tjänst och den är har varit utannonserad. Ett stort antal kvalificerade ansökningar har inkommit. Nu pågår intervjuer inför tillsättningen av tjänsten.

2019-09-05

Nytt samtal i podden

Lyssna på ett samtal om barnboksöversättningar i Iran, med Namdar Nasser, AnnaKaisa Danielsson och Farzad Farbod. Klicka här för att höra samtalet.

2019-09-04
Rum för översättning-programmet klart!

Årets Rum för översättning bjuder på många höjdpunkter, bland annat ett samtal mellan Med andra ords nuvarande och första redaktör samt en fotoutställning med litterära översättare. Klicka här för att läsa mer.